Computing Innovation for Technology Entrepreneurship
Mobilitati la Østfold University College
Cerere de inscriere
Proiectul de cooperare în învățământul superior 18-COP-0012 CITE – Computing Innovation for Technology Entrepreneurship, propus de Universitatea POLITEHNICA din București împreună cu Østfold University College se va desfășura în perioada Octombrie 2019-Septembrie 2022 ( a fost prelungit cu un an din cauza pandemiei de COVID 19)
Proiectul se desfășoară prin Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor finanțat prin Mecanismul financiar al SEE (2014-2021) și urmărește în principal îmbunătățirea componentelor didactice și de cercetare pentru programele de Masterat ale Facultății de Inginerie în Limbi Străine din domeniile Inginerie și Management și Calculatoare şi Tehnologia Informației.
Proiectul urmărește creșterea interesului și performanțelor studenților în domeniile inovației și ale inițiativei antreprenoriale. Există o recunoaștere clară a necesității înălțării rolului universităților în ecosistemul antreprenorial românesc, iar proiectul vizează direct acest obiectiv. Creșterea calității și cantității inițiativelor de afaceri din domeniul tehnologiei informației din România se concentrează direct pe primele două sectoare prioritare ale granturilor SEE: inovare, cercetare, educație și competitivitate, precum și incluziune socială, ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor și reducerea sărăciei.
Obiectivele proiectului se referă la programele de masterat (programe de învățământ, studenți și personal academic) care pregătesc studenții Facultății de Inginerie în Limbi Străine la un nivel avansat în domeniul managementului și ingineriei și în domeniul calculatoarelor. În cadrul proiectului se vor crea două noi discipline : “Information and Communications Technology Entrepreneurship” și „Information and Communications Technology based Innovation”. Studenții români vor beneficia de mobilități în universitatea parteneră, iar profesorii celor două universități vor colabora pentru implicarea directă a studenților în cercetare. Studenții vor fi integrați în mod activ – foștii studenți care au creat startup-uri de succes vor participa la crearea de studii de caz și își vor prezenta experiența, iar actualii studenți vor contribui la evaluarea cursurilor.
Pentru mai multe informații, urmăriți pagina de web a proiectului CITE.