Stagii in strainatate

Facultatea este recunoscuta in UPB prin cel mai mare numar de mobilitati acordate studentilor sai in timpul studiilor. In cei 19 ani de existenta peste 1700 de studenti au fost beneficiari ai unei mobilitati de cel putin 1 luna. Durata cumulata a stagiilor studentilor depaseste 280 de ani.

Tipuri de stagii

  • Stagii de cunoastere a unei intreprinderi: “Decouverte de l’entreprise”

stagii de 1 luna, la sfarsitul primului an pentru filiera franceza. Mai multe detalii

  • Stagii profesionale

de la 1 la 3 luni oferite studenților de anul al treilea pentru punerea in practica a cunostiintelor dobandite in timpul facultatii. Mai multe detalii

  • Surse de finantare

Mobilitati de stagiu profesional oferite de Agentia Universitar Francofona (AUF). Pentru studenții francofoni însriși într-o universitate membră AUF din Europa Centrală și de Est, stagiul profesional are ca obiectiv familiarizarea și formarea studenților pentru locul de muncă care să le permită să dobândească cunoștințe care vor facilita inserția profesională până la sfârșitul carierei lor academice.

Site-ul AUF

Mobilitati subventionate de catre Ambasada Frantei la Bucuresti. Aceste burse sunt destinate stagiilor de studiu sau stagiilor practice in universitati sau unitati economice din Franta.
Ambasada Frantei

Burse private pentru stagiu practic oferite de universitati si companii din strainatate
Ecole Polytechnique (Paris)

Programele de burse in Germania. Aceste burse sunt destinate stagiilor de studiu si cercetare sau stagiilor practice in universitati sau unitati economice din Germania.
Stagii de studiu în Germania