Dupa cea de a cincea editie a targului POLIFEST 2016, putem face un bilant al activitatilor de promovare a Filierei Germane a FILS.
Intr-un material dedicat Filierei Germane a FILS, difuzat de TVR (minutul 11:18 – 24:42) in cadrul emisiunii “AKZENTE” in data de 05.05.2016, regasim in imagini cateva dintre straduintele echipei noastre mici, dar dinamice.


– Expozitia itineranta “Imagini ale Stiintei”, organizata de Societatea Max Planck in colaborare cu Goethe Institut, prezinta fotografii inedite din universul microscopic al cercetarilor societatii Max-Planck, gazduita in foaierul Rectoratului, pana in toamna 2016.


– Joi, 21.04.2016, la workshop-ul organizat de Filiera Germana, cu tema “Perspectivele studiilor tehnice in limba germana”, s-au intalnit, pentru un schimb de idei si de experienta, reprezentanti ai Ambasadei Germaniei, organizatiei non-guvernamentale DMW International, ai Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, reprezentanti ai organizatiei VWI a studentilor Filierei Germane, lectori DAAD, care au prezentat oportunitatile unor studii de scurta si de lunga durata in Germania, specialisti din intreprinderi, aflati in cautare de absolventi si practicanti vorbitori de limba germana, dar si posibili viitori studenti, adica elevii aflati in vizita si care au ascultat oferta educationala si opiniile exprimate de gazde si de invitati.


– Standul FILS s-a innoit cu materiale promotionale noi, afise care ii informeaza pe doritori despre punctele cheie ale unei instruiri interdisciplinare intr-o limba pe care, daca nu o cunosc deja, o pot invata, in cadrul unui an pregatitor.


– Standul DAAD a detaliat ofertele de cursuri in limba germana, prezentate la workshop.


– Alumni ai unor burse ERASMUS au povestit intr-un mini-interviu despre experienta acumulata la o universitate tehnica din Austria.


Concluzia este aceea ca mediul de afaceri german se intereaza de specialistii vorbitori de limba germana de la FILS si cauta colaborari cat mai consistente si variate cu UPB.